De VZW   ”  ’t Peirtje ven ’t Keur en zijn reuzevrienden  ” :

 

De VZW werd opgericht op 27 februari 2022. De aanleiding hiervoor was de volledige renovatie van ’t Peirtje van ’t Keur en de aankondiging van deelname in de Rosse buurtenstoet. Deze stoet was eigenlijk een opwarmer voor de Ros Beiaardommegang die later , in mei 2022 zou doorgaan na 2 jaar uitstel door de Coronapandemie.

Op 27 februari 2022 werd in de eerste algemene vergadering de basis gelegd door de aanvraag van inschrijving in het Belgisch Staatsblad en dus de oprichting van de VZW.

De maatschappelijke zetel werd vastgelegd in de Merelstraat 22, een driekoppig bestuur werd aangesteld.

 

Leden van het bestuur van de VZW:

 

Voorzitter:

Kurt van der Made

Kurt werd geboren in 1975 en heeft van 1985 tot 2007 in de Leeuwerikenlaan gewoond. Bij het begin van zijn professionele carrière was hij heel veel op ’t Keur te bespeuren. Snel leerde hij veel volk kennen en engageerde hij zich enkele jaren als pijnder van het originele Peirtje van ’t Keur.  Hij pikte de draad terug op met de renovatie van het Peirtje, de doop en de deelname ervan aan de Rosse Buurtenstoet.

Als voorzitter is hij steeds toegankelijk voor ideeën, plannen, aanvragen….

Contactformulier

 

 

Ondervoorzitter:

Björn Demol

Björn groeide op in de Brusselse rand, maar kwam meer dan 15 jaar geleden door de liefde terecht in Dendermonde, waar hij zich snel thuis voelde. Als inwoner van de nieuwe  wijk van het Keur, zijn enthousiasme voor erfgoed en met de zin in leuke buurtfeesten, rolde hij mee in de renovatie van ’t Peirtje van ’t Keur. Zijn taak als ondervoorzitter is heel divers, van papierwerk tot ceremoniemeester van ’t Peirtje. Ook heeft Björn ‘enige kennis’ van informatica, dus durft hij wel eens wat lay-outs en teksten te formuleren. Voor de ondersteuning van communicatie staat hij ook steeds paraat. Flauwe opmerkingen en moppen zijn kenmerkend voor zijn positieve karakter.

Contactformulier

 

 

Secretaris:

Nancy Vleurinck

Nancy werd geboren als  ‘Gents Stropken’ maar woont al meer dan 20 jaar met hart en ziel in Dendermonde. Door haar dagelijkse werkzaamheden is Nancy op de hoogte van de wetgeving, boekhouding en het vele papierwerk binnen een VZW. Ze kijkt nauwlettend toe op de financiën, facturen en de correspondentie naar de overheidsdiensten toe. Een heel belangrijke schakel binnen de VZW! En durf vooral niet te veronderstellen dat secretarissen saaie mensen zijn , Nancy bruist van guitige energie!

Contactformulier

 

Ons vrijwilligersteam:

Als VZW hebben het geluk om een groot vrijwilligersteam te hebben. Een team dat zich met hart en ziel inzet bij allerlei activiteiten. In feite zijn zij het hart , de motor van de VZW want zonder hen kunnen vele doelen, activiteiten gewoon niet plaatsvinden! Elke vrijwilliger is onbetaalbaar, onze dankbaarheid is enorm groot voor hun inzet! BEDANKT!